Parhaat hyvinvointisovellukset älypuhelimeen

Haluatko kohottaa kuntoasi, voida paremmin tai suunnitteletko elämäntapamuutosta? Sinulla on todennäköisesti hallussasi laite, jonka avulla pääset tavoitteisiisi helposti. Lue vinkkimme, jotka tekevät puhelimestasi personal trainerin tai hyvinvointivalmentajan.

Ennen kuin ryhdyt seuraamaan vinkkejä, muista että puhelin ei korvaa ammattilaista. Jos siis tahdot muuttaa ruokavaliotasi merkittävästi tai et ole aiemmin treenannut, ota yhteyttä alan ammattilaisiin. Näin varmistat, että muutoksista on taatusti hyötyä eikä haittaa.

Seuraa askelmääriä

Askelmäärien seuraaminen on oiva tapa innostua kävelemisestä ja hyötyliikunnasta. Älypuhelimeen voi ladata erillisen askelmittarin tai askelmääriä voi seurata älypuhelinten omalla mittarilla.

Eniten hyötyä askelmittarista on, kun asetat itsellesi jonkinlaisen tavoitteen. 10 000 askelta päivässä on monien suosima määrä, mutta jos harrastat muuta urheilua, vähempikin riittää.

Muistatko juoda tarpeeksi vettä?

Kukapa ei tietäisi, että riittävä vedenjuonti on tärkeää. Käytännössä veden kulauttelu saattaa kuitenkin arjen kiireiden lomassa unohtua. Puhelimeen voi tietenkin laittaa muistutuksen veden juonnista, mutta tarjolla on myös hauskoja sovelluksia, joita käyttämällä vettä tulee mitä todennäköisimmin juotua tarpeeksi.

Vettä juomalla ja siitä sovellukselle kertomalla voit esimerkiksi kastella virtuaalista kasvia, joka kasvaa jokaisella lasillisella. Jos taas jätät vedenjuonnin väliin, kasvisi nuutuu.

Treenaa puhelimen avulla

Puhelimesta voi tehdä treenikaverin erilaisten treenisovellusten avulla. Niitä on tarjolla hurja valikoima: voit harrastaa puhelimen ohjaamana niin joogaa, salitreenausta, hiit-harjoituksia kuin monipuolisia kotitreenejäkin.

Treeniäppejä on saatavilla sekä kuukausimaksua että vuosimaksuakin vastaan. Maksullisuus voi motivoida treenaamaan entisestään. Monia sovelluksia voi myös kokeilla ilmaiseksi, joten voit testata useampia treeniäppejä ja valita sitten itseäsi eniten miellyttävän. Tarjolla on lisäksi ilmaisia sovelluksia, eikä mikään tietenkään estä katsomasta puhelimella erilaisia treenivideoita Youtubesta.

Urheilusovellusten etu on kätevyyden lisäksi se, että niiden avulla kuljetat treeniohjelmaa mukanasi taskussa. Se innostaa treenaamaan esimerkiksi kesämökillä – levitä jumppamatto vaikkapa laiturille tai tee tehotreeni mökin terassilla. Jos mökkielämä on lähellä sydäntäsi, löydät lisää kiinnostavaa luettavaa sivustolta saaristomokit.fi.

Korjaa ruokavaliotasi

Puhelimen avulla voi myös tarkkailla ruokavaliota esimerkiksi erilaisten kalorilaskureitten avulla. Ne myös kertovat sopivan kalorimäärän ja niiden avulla voi myös selvittää, saatko tarpeeksi kaikkia ravintoaineita. Niistä ei siis ole iloa ainoastaan laihduttajille, vaan kaikille niille, jotka haluavat tarkistaa saavansa sopivan määrän kaloreita ja riittävästi erilaisia ravintoaineita.

Nykyään monet harjoittavat erilaisia pätkäpaastoja, jolloin ruokaa syödään tietyn aikaikkunan sisällä. Paastosovellus mittaa paaston pituutta ja muistuttaa, kun on taas aika syödä.

Muista kuitenkin, että kalorilaskurit eivät tavallisesti sovi henkilöille, joilla on taustallaan syömishäiriöitä.

Ota aikaa meditaatiolle

Hyvinvointi ei kumpua pelkästään sopivasta ruokavaliosta tai riittävästä liikunnasta. Myös mieltä täytyy hoitaa. Meditaatio tekee tutkitusti hyvää kenelle tahansa, ja siihen on helppo ryhtyä meditaatioäpin avulla.

Meditaatiosovelluksia on saatavilla ilmaiseksi, tai sitten voit panostaa itseesi maksullisen sovelluksen hankkimalla. Niissä on usein tarjolla monenlaisia erilaisia meditaatioita, jotka sopivat erilaisiin hetkiin ja tarkoituksiin.

Olisiko älykello tai aktiivisuusranneke hyödyllinen sinulle?

Treenaajan kannattaa myös harkita älykellon, urheilukellon tai aktiivisuusrannekkeen hankkimista. Niiden avulla voi seurata puhelinta tarkemmin esimerkiksi erilaisten treenien kalorikulutusta. Sykkeen seuraaminen auttaa myös tavoitteellista treenaajaa.

Monet aktiivisuusrannekkeet ja älykellot seuraavat myös unta ja stressitasoa, mikä osaltaan auttaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttamisessa – opit huomaamaan, jos et saa riittävästi lepoa ja alat tunnistaa stressiä aiheuttavat tilanteet.

Ennen uusien sovellusten lataamista on myös fiksua tutustua niiden arvioihin. Inspiraatiota kannattaa etsiä myös erilaisilta hyvinvointiin liittyviltä sivustoilta. Katso kiinnostavia hyvinvointivinkkejä esimerkiksi niccanet.fi-sivustolta.